Agnes Mercedes

I detta framförande kommer ni få bemöta Kintakii Kori och hennes absurda historia, den Kintakii och hennes blodomlopp bär med sig runt om i världen.. Berättelsen hon förmedlar på ett sätt som kan liknas vid en pop up bok som sprider skrämselhicka. Med hjälp av fickspöken som biter folk i fingrarna, när de tryckt undan de väsentliga pusselbitarna i tillvaron alltför djupt ner i byxfickorna.
Kostym av Pia Gyll.

Kintakii Kori 2 Kintakii Kori

Agnes Mercedes Einerstam Karis studerar just nu på Högskolan för scen och musik. Hon skapat en form av MeloDramatiserade ljudkollage och andra montage för hörselsnäckans djupaste ekolod. Vilket har blivit material för allt ifrån experimentell radio, såsom i programmet Underlandet(Sveriges Radio-P3), likväl som ljudscenografiskt i dokumentärer för SVT(senast i Kiruna-Rymdvägen av Liselotte Wajstedt).
Att framföra sina ekolods-världar live, ligger dock närmast hennes hjärtas artärer och kanaliseras ut kontinuerligt. Hittills har hon framfört drygt 250 spelningar på scener som Debaser, Södra Teatern och SXSW(Usa).
Närmare smakretare hittar ni i hennes web-värld:
www.agnesmercedes.com

 

Portfolio Categories:

artister/konstnärer programpunkter