Anna Linder – I CAN´T HEAR THE SOUND OF YOUR SEWING MACHINE ANYMORE: I`M MAKING THIS SPARE TIME USEFUL BY NOT MAKING WASTE

Ta med dina trasiga kläder, få dem lagade och hör hur det låter!

Pågående arbete/performance på Textilmuseet.
Ett sätt att ta till vara på tiden och göra lite nytta. Laga och lappa i ett samhälle där vi inte längre prioriterar att ta hand om de textila materialen. Vi bygger sopberg av övergivna kläder och gamla handarbeten samtidigt som vi köper nytt i ett rasande tempo. Vi importerar varor som tillverkats i andra länder under förhållanden vi helst förtränger.

Medverkande/syende: Camilla Doverhag, Christina Backlund och Linnea Rosenqvist

Foto: Imri Sandström

 

Anna Linder
Anna Linder är född och uppväxt i Storuman, södra Lappland. Hon är verksam framförallt inom konst och film.

Anna Linder innehar en konstnärlig master i film vid Filmhögskolan, Göteborgs universitet, och för närvarande forskar hon i ämnet Queera rörliga bilder vid Akademin Valand i Göteborg.
Hennes filmer och installationer har visats över hela världen, bland annat på ICA London, Svenska institutet i Paris, Konstakuten, Moderna Museet, Historiska museet i Stockholm, Tribeca Film Festival i New York, Palm Springs International Short Fest och Arsenal Experimental i Berlin.

Som curator har Anna Linder visat program i många olika sammanhang och länder. Senast curerade hon Words Needed till invigningen av kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Hon har visat samisk film och video på Moderna Museet och Tempo Dokumentärfestival 2013, Samiska veckan i Umeå 2012 och hon curerade serien Queer Eyes för Göteborgs konsthall 2012.

Hon är en av medlemmarna i High Heel Sisters och var även med och initierade Föreningen JA!.
http://annalinder.se/

Övriga medverkande meddelas senare

Portfolio Categories:

artister/konstnärer programpunkter