Johanna Lillvik – ”Hur?”

”Hur?” är en blandning av performance, konsert och spoken word. Delvis arrangerat och delvis improviserat kommer hon att tolka relationen mellan motstånd och följdsamhet med hjälp av sin röst, sitt piano och den textila komponenten.

Johanna Lillvik, sångerska och kompositör, är född och uppvuxen i Borås, mitt i i ett textilarv hon nyligen börjat utforska.
”Jag närmar mig textil som uttryck på ett filosofiskt plan”. Det som intresserar henne är
den långa och komplexa process det innebär att skapa.

Fredrik Andersson

Foto: Fredrik Andersson

Att se likheter och olikheter när man skapar musik, prosa eller textila konstruktioner. ”Det som fascinerar mig är hur mycket konstnärlighet och kreativitet som ligger bakom det vi tar för givet idag. Textil må vara den mest uppenbara, mest förekommande och minst uppmärksammade konstformen av alla.”
Johanna avslutade sina studier vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg på Världsmusikprogrammet 2012, och har tidigare arbetat som sångerska för den internationella nycirkusen Cirque du Soleil.
Idag undervisar hon barn och ungdomar i sång på Borås Kulturskola, samtidigt som hon skriver och komponerar musik i andra sammanhang. Det är också som singer/songwriter som hon är mest känd bland Boråsarna, och speciellt efter att hon vann Svensktoppen nästas deltävling 2012 i hemstaden.
Hennes debutalbum kommer att ges ut inom snar framtid.

Portfolio Categories: