Kajsa Magnarsson – Testet
Testet–Vinklar
”Testet” är en serie experiment med föremål och identitet. I ”Testet-Vinklar” vill jag ge publiken och mig själv chansen att uppleva ett fetisch objekt och oss själva från olika vinklar.
Latex burqan som är mitt material i ”Testet-Vinklar” är en ready-made och alltså ingenting som jag hittat på själv. Jag tycker att den som objekt säger väldigt mycket om vår tid. I mitt verk vill jag exploatera kolonisatören och föra in åskådaren i en klibbig spegelvärld.
När går man för långt som deltagare, som betraktare, som konstnär? Vem utnyttjar vem? Vad händer när man ger ett sådant plagg rätten att tala?
Skärmavbild 2014-08-25 kl. 23.58.56
bild
Kajsa Magnarsson
Mitt namn är Kajsa Magnarsson och jag är uppvuxen på Skaftö, en ö på den svenska västkusten. Jag fick en tidig introduktion till musik då mina föräldrar är visartister och musiker.
Även då jag började som sångerska har jag bytt fokus till ljudkonst och komponerande. Mitt arbete har ofta haft en stark politisk eller social anknytning.
Just nu bor jag i Göteborg och studerar komposition och ljudkonst vid Högskolan för Scen och Musik, jag är inne på mitt tredje och sista läsår.
I våras började jag arbeta som curator för Bzzz! International Sound Art Festival 2014 vid Harp Art Lab i Harplinge, och är sedan dess resident ljudkonst curator vid Harp Art Lab.
Jag är grundare och nuvarande ordförande i Svenska Ljudkonstföreningen.
Portfolio Categories:

artister/konstnärer programpunkter