Metallotråd

Experimentellt undersökande av hur stickning, trådar, ljud, en cello, och datorbaserad musik kan hänga ihop. Resultatet kan visa sig som berättelser i form av performance, installation och konsert.
www.metallotrad.com

Leif Holmstrand
Konstnär, även verksam som musiker och författare, bosatt i Malmö sedan 1997. Jobbar med fysiska teman som kroppslighet och avfall, men förvrängda genom ett bildmässigt och språkligt filter av paranoia och fantasmer. Tunga skulpturala installationsverk baserade på sopor, textilier och manipulerade delar av möbler kan varvas med ljudinstallationer, foto och video. Performance utgör en viktig del av det sammantagna konstnärskapet. Många projekt ingår i en större, eventuellt kollektiv queeraktivistisk strävan. Född 1972.
http://www.leifholmstrand.se

Stefan Moberg
Stefan Moberg föddes i Gävle 1979 och började spela cello som 16-åring. Sedan sin debut har Stefan etablerat sig som en spännande solist och välkänd kammarmusiker och framträder regelbundet i Sverige och utomlands.
Stefan Moberg på facebook

Stefan Klaverdal
Stefan är tonsättare och ljudkonstnär baserad i Sverige. Komposition Diplom (post grad.) 2003 vid Musikhögskolan I Malmö, där han för närvarande undervisar i komposition. Stefan komponerar många olika sorters musik, men har specialiserat sig på vokal och elektronisk musik, samt musik för okonventionella sammanhang som t.ex. en vandringskonsert på IKEA. Musiken spelas ofta och har vunnit flera priser, som t.ex. den prestigefulla IMEB i Bourges. 2012 förärades han med Prins Eugens Kulturpris för sitt gränsöverskridande och uppfinningsrika arbete och 2014 utsågs han till ”årets tonsättare” av Bergslagens kammarsymfoniker.
Stefans ljudkonst är dels performance-orienterad, som i samarbetet med performanceartisten Lisa Hansson, men han arbetar också mycket med datorinteraktiva ljudinstallationer som en serie permanenta verk på Barn och ungdomssjukhuset i Lund.
www.stefanklaverdal.com

SAMSUNG CSC

Portfolio Categories:

artister/konstnärer programpunkter